Begin amateurvoetbal seizoen

Een nieuw seizoen voetbal belooft weer spanning en sensatie aan de lijn met voetbal om van te genieten. Het begin van het amateurvoetbal seizoen valt iets anders dan andere jaren. Je hieronder wanneer de competities starten en waarom deze wat later starten dan normaal.

Officiële startdatums competities

Om het jou zo makkelijk mogelijk te maken heeft Amateur Sportapp de startdata van de competities op een rijtje gezet. 

Tweede en Derde divisie: 20 en 21 augustus 2022

Het amateur voetbalseizoen start met het tweede en derde divisie voetbal in het weekend van 20 en 21 augustus 2022.

Hoofdklasse: 27 en 28 augustus 2022

De hoofdklasse amateur voetbalcompetities zullen van start gaan in het weekend van 27 en 28 augustus 2022.

Reguliere klasses: 24 en 25 september 2022

De onderste regionen van het amateurvoetbal zullen de competitie aanvangen in het weekend van 24 en 25 septermber. Het gaat hier om de 1e klasse competities en lager.

Over de 'verrassend late' begindatums

Wat opvalt bij de begindatums van de competities, met name voor de reguliere klasses, is de late start. Dat heeft een reden. De KNVB heeft besloten de start van de competities te verlaten door de uitval van vele wedstrijden van vorig seizoen. Hierdoor is er vorig seizoen langer doorgevoetbald en zijn de meeste competities later geëindigd. 

Naar alle waarschijnlijkheid heeft de KNVB hier dus rekening gehouden met vakanties en blessures. Rust is immers belangrijk in de sportwereld. 

Niet op de hoogte van de startdatums door jouw voetbalvereniging?

Is jouw voetbalvereniging niet actief genoeg online en kun jij de startdatums van jouw competitie niet vinden? Dan is het tijd voor een website die altijd up to date is. Een website die programma's, uitslagen en standen live inlaadt verkrijg je bij Amateur Sportapp. En het mooie is, een website bij Amateur Sportapp is gratis! Informeer naar de mogelijkheden en/of licht jouw club in. Dit is een kans die jouw voetbalclub niet mag laten liggen!

Voorbeeld Amateur Sportapp website

Een gratis website vereist sponsoring van Amateur Sportapp en/of medewerkende instanties. Deze sponsoring wordt in overleg afgesproken

Informeer naar de mogelijkheden

 

 

 

 


Heb je een vraag?
Neem contact op met ons!